Duitse rechter wraakt Corona-beleid in harde termen: noemt het ongrondwettelijk

Op de website van Enerzijds Anderzijds” staat een artikel, waar je de media verder niet over hoort, over hoe op 11 januari 2021 een rechter in Weimar maatregelen (met name contact verbod) van de Duitse overheid met betrekking tot de bestrijding van het Corona Virus ongrondwettelijk heeft verklaart en burgers die bij overtreding beboet zijn geworden vrijgesproken.

Want volgens de rechtbank in Weimar is “door de verstrekkende maatregelen is de democratie aan het wankelen gebracht.

Hoe fundamenteel de rechtelijke uitspraak (Hier de volledige tekst) ook is, ik schat zo in dat onze politieke leiders, op weg naar een totalitair Nederland, zich daar niets aan gelegen laten liggen.

pikant is de omstandigheid dat de uitspraak in het historisch beladen Weimar plaatsvindt, de plaats waarnaar de eerste poging voor een democratisch Duitsland werd vernoemd en dat in 1933 door de putsch van de NAZI’s ten onder ging. Ook de NAZI’s startten met noodwetten en inperking van fundamentele burgerrechten. Zij die toen hoopten dat het wel loos zou lopen, kwamen bedrogen uit: ‘Deze rechter heeft getoond hoe je met zo’n grote zaak om moet gaan als je niet richting Weimar 1933 wilt gaan.’

(Dr. Reiner Füllmich in

Veel meer informatie in het artikel op “Enerzijds Anderzijds Lezen dus!